Chipfabrikant Intel werkt achter de schermen aan een augmentedrealitybril die gebruikmaakt van een RealSense-camera om 3D-beelden op te vangen.

De bril zal virtuele beelden over de echte wereld projecteren, stellen bronnen die bekend zijn met de plannen van Intel donderdag tegenover de Wall Street Journal.

Intel probeert al een aantal jaar zijn RealSense-camera's aan de man te brengen, onder meer door ze in laptops te stoppen. Vooralsnog is de technologie, die het onder meer mogelijk maakt om 'avatars' te maken van mensen, niet aangeslagen.

Eerder dit jaar toonde Intel een drone van de Chinese fabrikant Yuneec die een RealSense-camera gebruikt om obstakels automatisch te ontwijken. Die drone is nog niet op de markt.

Overnames

Het is onduidelijk waar de bril van Intel precies voor gebruikt zou kunnen worden. Het is onwaarschijnlijk dat het bedrijf het apparaat rechtstreeks aan consumenten zal verkopen. Vermoedelijk zal het ontwerp worden verkocht aan andere elektronicafabrikanten, die vervolgens zelf een product op de markt kunnen brengen.

Achin Bhowmik, hoofd van het RealSense-project bij Intel, wil de ontwikkeling van de augmentedrealitybril niet bevestigen. Maar hij zegt wel dat Intel vaker productprototypes heeft gemaakt om de mogelijkheden van nieuwe technologieën te demonstreren.

"We moeten de hele ervaring zelf bouwen voordat we het ecosysteem kunnen overtuigen", aldus Bhowmik.

Intel heeft verschillende bedrijven gekocht die aan augmentedrealitytechnologie hebben gewerkt. Het gaat onder meer om Recon Instruments, dat een soort slimme skibril ontwikkelde.