De multifunctionele koelbox Coolest Cooler was een van de meest lucratieve Kickstarter-projecten, maar toch zijn de makers ervan failliet gegaan.

Veel mensen die de koelbox bestelden hebben het apparaat nog altijd niet ontvangen. De makers van Coolest Cooler vragen die klanten nu om extra geld.

"We bekijken nu welke partner genoeg kapitaal en middelen kan investeren om de nog te leveren producten aan klanten te leveren en het bedrijf te doen groeien", melden de makers van Coolest Cooler aan klanten.

Al wel te koop

Opvallend is dat de koelbox via webwinkel Amazon al te koop is, terwijl veel vroege klanten dus nog op hun bestelling wachten. Het bedrijf weigert zulke klanten hun geld terug te geven voordat de koelbox klaar voor verscheping is.

Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat er inmiddels al 30.000 koelboxen zijn verstuurd. Welk aandeel daarvan naar Kickstarter-klanten ging is niet bekend. 

Video: Bedrijf multifunctionele koelbox failliet

Kickstarter Coolest Cooler failliet
Kickstarter Coolest Cooler failliet

Zeer succesvol

In totaal bestelden 62.642 mensen de Coolest Cooler via Kickstarter. Zo haalden de makers van de koelbox in 2014 ruim 13 miljoen dollar op, terwijl het bedrijf eigenlijk maar een financiering van 50.000 dollar zocht.

De multifunctionele koelbox heeft een ingebouwde blender, lamp, flesopener, usb-lader en waterbestendige bluetooth-speaker.

Klanten die de koelbox op Kickstarter bestelden, betaalden daar 165 tot 185 dollar voor. De koelbox zou eigenlijk al in februari 2015 geleverd worden.