Cameradronefabrikant DJI heeft nieuwe technologie in zijn nieuwe cameradrone ingebouwd die het mogelijk moet maken dat de drone op eigen houtje een bewegend object volgt en filmt.

Daar is geen gps-apparaat op de grond voor nodig, zoals dat bij vergelijkbare drones van andere fabrikanten wel vaak het geval is. DJI kondigde de Phantom 4, opvolger van de populaire Phantom 3, dinsdag aan, schrijft Engadget.

Om een object te volgen hoeft de gebruiker enkel het object aan te tikken in de bijbehorende app.

Daarnaast is de Phantom 4 voorzien van een een automatische obstakelontwijker. Met twee camera's op de voorkant neemt de drone objecten die mogelijk in de weg staan waar, en vliegt hij er omheen. Als de drone achteruit vliegt, werkt die techniek niet.

De bijbehorende app laat ook live de beelden zien die de camera op de drone maakt. Een nieuwe functie die daarbij hoort is 'TapFly'. Gebruikers kunnen daarmee op een punt in de beelden tikken om de drone erheen te laten vliegen.

De Phantom 4 is vanaf half maart te koop in de Verenigde Staten. Daar kost het apparaat zo'n 1.400 dollar (ongeveer 1.290 euro), de Nederlandse releasedatum en prijs zijn nog niet bekend.