Ook Panasonic heeft zijn televisie-aanbod uitgebreid met verschillende modellen die HDR-beelden kunnen weergeven.

De ultra hd-televisies zullen net als de modellen van vorig jaar draaien op Firefox OS, zo maakte het bedrijf maandag bekend.

Het nieuwe vlaggenschip van Panasonic, de DXW904, verschijnt in formaten van 58 en 65 inch. Het apparaat heeft het officiële Ultra HD Premium keurmerk meegekregen, wat betekent dat een helderheid van minstens duizend nits wordt voldaan en dat de kleurweergave nauwkeurig is.

Het apparaat kan met die hoge helderheid ook beelden in high dynamic range (HDR) tonen, waarbij het contrast tussen lichte en donkere vlakken zeer hoog ligt. Onder meer Netflix en Amazon zijn van plan om dit jaar HDR-films en -series aan te bieden.

De televisie heeft een backlight die lokaal kan worden uitgezet, zodat beter zwartwaarden moeten kunnen worden bereikt. Zo moet de lcd-tv in de buurt komen van oled-schermen als het gaat om contrast.

Firefox OS

Panasonic kondigde maandag nog verschillende andere 4K-televisies aan, in formaten van 40 tot en met 65 inch. De Firefox-tv's krijgen later dit jaar een update die het makkelijker moet maken om apps te ontdekken en op te starten, zonder ze apart te installeren.

Ook moet het met de update mogelijk worden om video's gemakkelijk vanaf een Android-apparaat naar de Firefox-televisie te sturen. Het is onduidelijk wanneer de update precies zal verschijnen, en of deze ook naar oudere televisies komt. Ook de prijzen en verschijningsdatums van de nieuwe tv's zijn niet bekendgemaakt.