Microsoft neemt Xamarin over. Het bedrijf maakt software die is bedoeld om apps voor meerdere platformen in één keer te ontwikkelen.

Met de overname wil Microsoft het voor ontwikkelaars makkelijker en aantrekkelijker maken om naast voor Android en iOS ook apps voor Windows te maken.

"De combinatie van Xamarin, Visual Studio, Visual Studio Team Services en Azure bieden een complete ontwikkel-oplossing voor mobiele apps voor elk platform", schrijft Scott Guthrie van Microsoft. Visual Studio is het ontwikkelplatform van Microsoft, Azure de clouddienst van het bedrijf.

Microsoft zet al langer in op een groter app-aanbod voor Windows, dat sinds Windows 10 geschikt is voor zowel pc's als tablets en laptops. In 2015 zei Microsoft tijdens ontwikkelaarsconferentie Build al dat het werkte aan een manier om Android- en iOS-apps makkelijk over te zetten naar Windows 10.

De volgende Microsoft Build-conferentie is in maart. Verwacht wordt dat Microsoft dan ingaat op de praktische gevolgen van de overname van Xamarin. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt, maar ligt volgens een bron van de Wall Street Journal op 400 à 500 miljoen dollar.