Versie 10.12 van OS X krijgt bij zijn verschijning dit najaar spraakassistent Siri. OS X is het enige Apple-systeem dat Siri nog niet had.

Siri zal door Apple worden ingezet als één van de grote nieuwe functies van OS X 10.12, meldt de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van 9to5Mac.

Siri zit sinds 2011 in iOS, en is inmiddels ook beschikbaar op de Apple TV en Apple Watch. Op OS X is de spraakassistent nog niet ingebouwd, al wordt Siri volgens Gurman al sinds 2012 op interne versies van OS X getest.

In OS X 10.12, codenaam 'Fuji', zit Siri als knop rechtsboven in de menubalk, naast de knop voor zoekfunctie Spotlight. Klikt een gebruiker op de Siri-knop dan verschijnt er een Siri-venster in de rechterbovenhoek.

Siri zou ook gestart kunnen worden met een knoppencombinatie, of door 'Hé Siri' te zeggen. Net als op recente iPhones werkt starten met stemcommando enkel wanneer de Mac met het stopcontact verbonden is.

OS X 10.12 Fuji wordt volgens Gurman in juni aangekondigd, tijdens Apple-ontwikkelaarsconferentie WWDC. Fuji zou naast Siri vooral meer verbeteringen in snelheid en stabiliteit bevatten, en kleine aanpassingen in de interface.