De nieuwe versie van de mensachtige Atlas-robot van Boston Dynamics, eigendom van Google, is bijna net zo lastig om te duwen als een echt mens.

Dat is te zien in een filmpje dat Boston Dynamics publiceerde. Medewerkers van het bedrijf proberen daarin de systemen van de Atlas-robot uit die reageren op plotse veranderingen.

Google toont nieuwe versie mensachtige Atlas-robot
Google toont nieuwe versie mensachtige Atlas-robot

Zo pakt de robot een doos op, maar slaat een medewerker van het bedrijf die vervolgens uit zijn handen. Als de robot de doos vervolgens weer op wil pakken, schuift de medewerker de doos verder weg. Toch weet de robot de doos te volgen en uiteindelijk op te pakken.

Uiteindelijk slaagt een medewerker van het bedrijf er toch in om de Atlas-robot om te duwen. Even later staat de robot echter op eigen houtje weer op.

Geavanceerd

Atlas wordt gezien als een van de meest geavanceerde 'menselijke' robots van het moment. Dit is de meest geavanceerde versie van de mensachtige robot die Boston Dynamics ooit toonde. Het bedrijf staat verder bekend om snelle katachtige robots als de Wildcat, waarvan ook regelmatig filmpjes gepubliceerd worden.

De snelste robot van Boston Dynamics loopt zo’n 45 kilometer per uur. De lastdragende Bigdog is met ruim 100 kilo zwaarder, en kan bagage tot 150 kilo dragen. Een speciale versie van die robot wordt door de Amerikaanse marine al in de praktijk getest.