De bewegingstrackers van Fitbit waren de populairste wearables van 2015. De apparaten waren populairder dan de stappenteller van Xiaomi en de Apple Watch. 

Fitbit had met 21 miljoen verkochte gezondheidstrackers 26,9 procent van de wearablemarkt in handen in 2015, concludeert marktanalist IDC. De wearables van Xiaomi werden in 2015 in totaal 12 miljoen keer verscheept, terwijl de Apple Watch 11,6 miljoen keer werd verkocht.

Fitbit is in 2015 flink gegroeid. In 2014 werden er 10,9 fitnesstrackers door het bedrijf verscheept, wat betekent dat het totaal bijna is verdubbeld. Door de groeiende wearablemarkt is het marktaandeel van Fitbit wel afgenomen. In 2014 had het bedrijf nog 37,9 procent van de markt in handen.

Apple Watch

In het laatste kwartaal van 2015 groeide de Apple Watch in populariteit. Het horloge werd toen 4,1 miljoen keer verscheept, waardoor hij op de tweede plek kwam de staan. De Fitbit stond nog steeds bovenaan de lijst met 8,1 miljoen verscheepte exemplaren.

Hoewel Fitbit eerder al eens cijfers heeft gepubliceerd, zijn deze niet beschikbaar van iedere fabrikant. Apple deelt bijvoorbeeld bijna geen verkoopinformatie over de Apple Watch. De marktindicatie van IDC biedt een manier om Fitbit, Apple en andere wearablemakers te vergelijken.