De Chinese fabrikant Huawei heeft zijn eerste laptop onthuld. De MateBook is een hybride laptop die ook als tablet gebruikt kan worden en onder meer beschikt over een vingerafdrukscanner.
 

Huawei richt zich met de 2-in-1-laptop vooral op het bedrijfsleven. Het apparaat draait op Windows 10 en is uitgerust met een zesde generatie Intel Core M-processor, een chip die vooral bedoeld is voor tablets en lichtere laptops. Het toetsenbord, dat ook fungeert als hoesje, is afneembaar. Zonder het toetsenbord werkt het apparaat als een tablet. 

Het scherm heeft een schermdiagonaal van 12 inch en heeft een resolutie van 2160 bij 1440 pixels (qhd). De behuizing is volledig gemaakt van metaal en wordt geleverd in een zwart-grijze uitvoering en een wit-gouden uitvoering. 

De rand om het scherm is aan alle kanten van het scherm 1 centimeter breed. De MateBook weegt 640 gram en is 6,9 millimeter dik. 

Onder de motorkap zit een 4430 mAh-accu, die volgens de fabrikant tien uur moet meegaan bij normaal gebruik. De laptop wordt opgeladen via een meegeleverde usb-c-kabel. 

De vingerafdrukscanner functioneert ook als aan-knop, zodat het apparaat zoals bij veel smartphones kan worden aangezet door de vinger op de scanner te leggen. De 2-in1-laptop wordt daarnaast geleverd met een stylus, de Mate Pen, die tegelijkertijd functioneert als laserpennetje.

Huawei gaat de hybride laptop verkopen voor 799 euro. Het bijbehorende toetsenbord zal 149 euro gaan kosten. Wanneer beide producten op de markt verschijnen is nog niet bekend.

Lees meer over Mobile World Congress in ons dossier.