Leap Motion, het bedrijf dat bekend is van zijn sensoren die hand- en vingerbewegingen herkennen, heeft een nieuw product aangekondigd dat het mogelijk moet maken om zulke bewegingen te gebruiken in virtualreality-omgevingen.

Fabrikanten van VR-brillen kunnen de Orion-sensoren aan de buitenkant van hun bril monteren, zodat het mogelijk wordt om de hand- en vingerbewegingen van de gebruiker te meten.

In virtual reality kunnen gebruikers vervolgens hun eigen handen zien en ze gebruiken in interacties met de digitale omgeving.

Leap Motion heeft speciale software gemaakt voor de Orion-accessoire, die moet zorgen voor veel betere herkenning van bewegingen dan bij eerdere producten van het bedrijf. Leap Motion maakte eerder accessoires voor pc's, maar die zijn commercieel nooit aangeslagen.

Handbesturing voor virtual reality ontwikkeld
Handbesturing voor virtual reality ontwikkeld

Mobiel

De software van Orion kan 'raden' waar vingers zich bevinden als ze voor de sensoren niet zichtbaar zijn, vertelt technisch directeur David Holz van Leap Motion aan Engadget. Orion herkent bijvoorbeeld een gebalde vuist, ook als niet alle vingers individueel zichtbaar zijn.

Volgens directeur Michael Buckwald van Leap Motion is de Orion-sensor vooral geschikt voor mobiele VR-brillen als de Gear VR van Samsung. Daarbij is doorgaans geen externe controller voorhanden, terwijl dat bij gamebrillen als de Oculus Rift wel het geval zal zijn.

Buckwald zegt te verwachten dat verschillende fabrikanten van VR-brillen de Orion gaan inbouwen. Mogelijk verschijnen nog dit jaar de eerste producten met het nieuwe systeem.