Samsung presenteert 'slimme schoen' met druksensoren

Startup Salted Venture heeft een schoen ontwikkeld die is uitgerust met onder meer druksensoren. Samsung, dat het bedrijf financieel steunt, heeft de zogenoemde IOFIT uit de doeken gaan.

Met de sensoren kunnen lichaamsbewegingen, balans en drukpunten worden gemeten. Op die manier kan de sporter efficiënter trainen en blessures voorkomen, schrijft Samsung maandag.

In de schoenzolen zitten behalve druksensoren ook versnellingsmeters. Alle informatie die daarmee verzameld wordt kan door de sporter worden bekeken via een app.

Met de informatie kan het voor sporters makkelijker zijn om fitnessroutines of golfbewegingen aan te passen. Het gaat daarbij vooral om de lichaamshouding en de balans van de gebruikers.

Video: Slimme schoen met druksensoren

Filmpjes

Ook kunnen sporters via de app sportfimpjes delen met coaches en trainers. Zij kunnen dan commentaar geven en op de video aanwijzingen tekenen, waarna de beelden kunnen worden teruggestuurd naar de sporter.

Een coach of trainer kan ook twee video's terugsturen die gelijktijdig kunnen worden bekeken. Zo kan bijvoorbeeld een video worden gestuurd met hoe de training niet moet, en eentje waarin het wel goed gaat.

Salted Venture zal meer over de IOFIT tonen op de smartphonebeurs MWC in Barcelona. 

Bekijk welke producten er nog meer verwacht worden tijdens MWC.

Lees meer over:
Tip de redactie