Google heeft een patent gekregen op een zelfrijdend busje dat pakketjes van deur tot deur brengt.

Het Google-busje zit vol met kluisjes, die alleen door de ontvanger van de pakketjes geopend kunnen worden, meldt Quartz op basis van het toegekende patent.

Het busje rijdt zelfstandig naar ontvangers, die een berichtje ontvangen wanneer hun pakket vlakbij is, en een code om het kluisje met hun pakket te openen.

Ontvangers moeten dan zelf naar buiten om hun pakket uit de wagen te halen. Mogelijk zouden ontvangers de kluisjes ook kunnen openen met bijvoorbeeld hun creditcard, of middels NFC.

Drones

De wagen vervolgt na elke bezorging zelfstandig zijn route, om aan het eind van de rit terug te keren naar een depot om meer pakketen op te halen.

Google werkt al langer in het openbaar aan zelfrijdende auto’s, al zijn de voertuigen altijd toegespitst op personenvervoer. Google gaat die auto’s dit jaar in meer Amerikaanse steden testen dan alleen in de buurten rondom zijn eigen hoofdkantoor.

Ook werkt Google aan een bezorgdienst met drones. Dat ‘Project Wing’ zou in 2017 onthuld worden.

Webwinkel Amazon werkt al langer aan bezorging met drones. Het bedrijf heeft al een functionerende drone die pakketten kan bezorgen door in de achtertuin van de ontvanger te landen. Een methode voor klanten zonder grote tuin heeft Amazon nog niet getoond.