Het besturingssysteem Android Wear voor smartwatches krijgt in een update onder meer een slaapmodus en een menu waarmee apptoestemmingen kunnen worden gewijzigd.

De nieuwe functies worden geleverd in de Marshmallow-update van Android Wear, schrijft Androidpolice maandag. De site baseert zich op informatie over de update voor de Moto 360.

In de zogenoemde Doze-modus herkent de smartwatch of hij wordt opgeladen of actief wordt gebruikt. Als dat niet zo is, gaat de wearable in een diepe slaap om batterij te besparen.

Ook wordt het voor gebruikers mogelijk om via het instellingenmenu te zien welke toestemmingen bepaalde apps hebben. Toegang tot bijvoorbeeld gps of contacten kan worden uitgeschakeld.

Taal

Daarnaast zal de smartwatch automatisch de taal van het systeem instellen naar de taal van de smartphone waarmee die verbonden is. Dat was al zo in het Engels, maar dat werkt nu ook met onder meer Nederlands.

Volgens Androidpolice worden de updates niet alleen voor de Motorola-smartwatch beschikbaar, maar ook voor andere wearables die draaien op Android Wear.

De Marshmallow-update wordt de komende dagen uitgerold voor alle Wear-apparaten. Eerder werd al bekend dat er nieuwe veegbewegingen en stemcommando's worden toegevoegd.