Magic Leap heeft een nieuwe investering van 794 miljoen dollar binnengehaald op een waardering van 4,5 miljard dollar.

Dat bevestigt het bedrijf dinsdag tegenover de Wall Street Journal. De grootste geldschieter is het Chinese internetbedrijf Alibaba.

In oktober 2014 haalde Magic Leap al een bedrag van 542 miljoen dollar binnen, van onder meer Google en Qualcomm. Ook die bedrijven hebben deze keer geld geïnvesteerd.

Magic Leap ontwikkelt een bril waarmee mensen virtuele beelden over de echte wereld kunnen projecteren, zoals bijvoorbeeld ook gebeurt met de Microsoft Hololens. Dat wordt ook wel augmented reality of mixed reality genoemd.

Met augmented reality wordt het bijvoorbeeld mogelijk om een game te spelen waarbij je rondloopt in je eigen omgeving, maar er virtuele tegenstanders verschijnen. Microsoft toonde eerder al een toepassing waarbij er door middel van augmented reality een Skypegesprek op de muur geprojecteerd kan worden. 

In tegenstelling tot de Hololens is de bril van Magic Leap nog nooit in het openbaar getoond. Wel heeft het bedrijf een demovideo uitgebracht om een voorproefje te geven van de technologie.

Video: Dit is Magic Leap

Magic Leap projecteert virtual reality in de echte wereld
Magic Leap projecteert virtual reality in de echte wereld