Samsung brengt een 360 gradencamera op de markt waarmee video's voor onder meer virtual reality kunnen worden opgenomen.

Met de camera kan ook 180 graden worden gefilmd, meldt de doorgaans goed ingevoerde website Sammobile maandag op basis van ingewijden.

De Gear 360 kan via bluetooth worden aangesloten op de Samsung Galaxy S7 en mogelijk ook oudere modellen uit de Galaxy-serie of andere Android-smartphones.

De camera is uitgerust met een batterij en interne opslagruimte. Via de app waarmee de camera wordt verbonden kunnen onder meer de witbalans, de belichting en iso-instellingen worden aangepast.

Bij het gebruik van alle lenzen (voor 360 graden) wordt de video op een resolutie van 3840 bij 1920 pixels (4K) opgenomen, terwijl de resolutie bij 180 graden 1920 bij 1080 (full hd) is.

Hoe duur de Gear 360 is en wanneer hij uitkomt is nog niet bekend. De camera wordt mogelijk aangekondigt op het Mobile World Congress in Barcelona, waar Samsung op 21 februari een eigen persconferentie houdt. Daar zal in ieder geval de Galaxy S7 worden gepresenteerd.