Een Nederlands ontwerp voor de Hyperloop-trein heeft de tweede plek behaald in een wedstrijd van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX. 

Het ontwerp werd ingezonden door een team van de TU Delft, dat hiermee wil aantonen hoe een snelle Hyperloop-trein gebouwd kan worden. Het team mag als beloning zijn ontwerp voor de Hyperloop in Californië testen. De testlocatie hiervoor is nog niet gebouwd.

De Nederlanders wonnen ook de eerste prijs in de categorie 'innovatie'. De hoofdprijs van de wedstrijd ging naar wetenschappers van het Amerikaanse MIT.

De Hyperloop is een snelle magneettrein die door een vacuümbuis beweegt. Door deze buis is er weinig sprake van luchtweerstand, zodat de trein zeer hoge snelheden kan bereiken. Het ontwerp van TU Delft moet een snelheid van 1.000 kilometer per uur halen.

SpaceX-topman Elon Musk wil van de Hyperloop een realiteit maken, maar wil andere bedrijven hiertoe de gelegenheid geven. Hij heeft daarom een wedstrijd georganiseerd om anderen aan te sporen de snelle trein te bouwen.