Apple is al zeker maanden in het geheim bezig met het ontwikkelen van een virtualrealitybril. Er werken honderden mensen in het onderzoeksteam dat verantwoordelijk is voor virtual reality bij Apple.

Dat hebben anonieme bronnen met kennis van zaken gezegd tegen de zakenkrant Financial Times. In het geheime team zitten oud-medewerkers van onder meer Microsoft en cameramaker Lytro.

Dat Apple werkt aan virtual reality was al langer duidelijk, maar het was niet bekend of het bedrijf ook zelf met een virtualrealitybril zal komen.

Volgens de bronnen worden er intern echter al maandenlang prototypen van vr-billen getest. Er komt mogelijk een bril op de markt die de concurrentie aangaat met onder meer de HTC Vive, Oculus Rift en Microsoft Hololens.

Vrijdag werd bekend dat Apple vooraanstaand onderzoeker Doug Bowman heeft aangenomen. Bowman is bekend om zijn werk aan virtual en augmented reality.

Apple-ceo Tim Cook zei dinsdag bij de presentatie van de kwartaalcijfers dat hij virtual reality "erg cool" vindt. Het bedrijf heeft nooit naar buiten gebracht dat het werkt aan virtual reality.