Apple roept schokgevaarlijke opladers terug

Een aantal lichtnetadapters van Apple kan een elektrische schok geven als hij wordt aangeraakt. Apple laat klanten deze adapters omruilen. 

Het gaat hierbij om lichtnetadapters die door Apple zijn verkocht tussen 2003 en 2015 in Argentinië, Australië, Brazilië, Europa, Nieuw-Zeeland en Zuid-Korea. Tot nu toe hebben twaalf van de getroffen opladers een incident veroorzaakt.

De betreffende opladers werden door Apple geleverd bij nieuwe Macs en iOS-apparaten. Ook zaten ze in een pakket met een internationale reisstekkers.

Op een speciale pagina beschrijft Apple hoe de betreffende opladers geïdentificeerd kunnen worden. In de sleuf van de stekker staan vier of vijf cijfers vermeld. 

Nieuw ontworpen opladers hebben volgens Apple geen probleem. Hierbij staat de regiocode in de sleuf vermeld. Bij Nederlandse opladers staan de letters 'EUR' vermeld.

Eerder risico

In 2014 verving Apple ook al iPhone-adapters, omdat er sprake was van een overhittingsrisico. Microsoft organiseerde vorige week een terugroepactie voor een gevaarlijke Microsoft Surface-oplader.

Lees meer over:
Tip de redactie