Nieuwe router lost zelf verbindingsproblemen op

De Amerikaanse startup Starry komt met een slimme router die onder meer zelf verbindingsproblemen zou kunnen oplossen.

Starry is een startup van de oprichters van het inmiddels gestaakte Aereo, meldt The Verge.

Dat bedrijf maakte voor de Amerikaanse markt antennes waardoor mensen online naar kabel-tv konden kijken, maar gebruikte daarvoor onrechtmatig verboden kanalen van het radiospectrum.

De nieuwe router van het bederijf is gemaakt door dezelfde antenne-experts. Het driehoekige apparaat heeft een touchscreen waarop alle verbonden apparaten worden getoond.

Problemen oplossen

De router geeft volgens Starry aan wanneer er problemen zijn met de verbinding van een bepaald apparaat. De router zou problemen zelf kunnen oplossen en daarom nooit herstart hoeven worden.

Door een nabijheidssensor toont de router informatie afhankelijk van hoe ver de gebruiker van het apparaat af staat.

Het standaardscherm toont de kwaliteit van zowel de internetverbinding als verbonden apparaten als percentage. Komt de gebruiker dichterbij wordt elk verbonden apparaat als gekleurde cirkel getoond.

Nog dichterbij en de router toont het wachtwoord, zodat gebruikers dat niet zelf hoeven te onthouden. Ook kunnen ouders via het scherm het internetverbruik van hun kinderen beperken.

Internetdienst

Daarnaast komt Starry met een eigen, volledig draadloze breedbandinternetdienst. De draadloze verbinding wordt volgens de startup net zo snel als huidige bedrade gigabit-verbindingen.

De dienst wordt later dit jaar in Boston gestart voor een nog onbekende prijs. Starry zegt in ieder geval geen datalimiet te hanteren en geen abonnementen af te sluiten.

Router Starry Station gaat 349 dollar kosten, en wordt vanaf maart naar klanten gestuurd.

Lees meer over:
Tip de redactie