Samsung, Microsoft, LG, Huawei, Pebble en The Witcher zijn in de prijzen gevallen bij de eerste Tech Awards van NU.nl en Kieskeurig.nl.

In december werden in zes categorieën (smartphone, tablet, smartwatch, laptop, tv en game) in totaal dertig producten genomineerd. Dat gebeurde op basis van de objectieve reviews van NU.nl.

Consumenten hadden vervolgens enkele weken de tijd om zelf reviews achter te laten op Kieskeurig.nl en met hun cijfer bij te dragen aan de eindscore van de producten. In totaal zijn er ruim 4.200 reviews geschreven over de genomineerde producten.

De winnaars worden bepaald door het gemiddelde van de NU.nl-review en de consumentenreviews op Kieskeurig.nl.

Beste smartphone: Nexus 6P (9,25)

De Huawei Nexus 6P won met een score van 9,25 in de categorie smartphones. De 6P gooide volgens NU.nl hoge ogen met zijn indrukwekkende camera, prestaties, accuduur en software. Daarmee wist Huawei grote concurrenten als Samsung en Apple af te troeven.

Consumenten beoordeelden de Nexus 6P met een 9,5. NU.nl gaf het toestel een 9.

Beste tablet: Galaxy Tab S2 (8,45)

Samsung gaat er deze editie vandoor met de prijs voor beste tablet. De Galaxy Tab S2 kreeg van consumenten een 8,9 en kwam met een 8 uit de test van NU.nl. Gemiddeld scoorde de tablet met het amoled-scherm, mooie ontwerp en de goede prestaties dus een 8,45.

Beste smartwatch: Pebble Time (8,1)

Niet de populaire Apple Watch, maar de Pebble Time is uitgeroepen tot de beste smartwatch. Smartwatches staan nog in de kinderschoenen, maar Pebble weet zich met de Pebble Time nu al te onderscheiden van de rest met onder meer het bijzondere e-ink-scherm.

Het horloge kreeg een 7 van NU.nl en een 9,2 van consumenten op Kieskeurig.nl. De eindscore is dus een 8,1.

Beste laptop: Surface Pro 4 (8,75)

Hoewel de Surface ooit als tablet werd geïntroduceerd, is de Surface Pro inmiddels meer een laptop. Met zijn fijne standaard, mooie behuizing en Windows 10 kreeg de Surface Pro 4 van NU.nl een 8. Met een consumentenbeoordeling van 9,5 komt de laptop onder de streep uit op een 8,75 en is het de beste laptop van 2015.

Beste tv: LG EG960V (9,3)

De LG EG960V heeft dankzij zijn oled-scherm nagenoeg perfecte beeldkwaliteit en dat is waar een tv om draait. Met een 9,3 gemiddeld liet de ultra hd-tv de concurrentie ver achter zich. NU.nl gaf de tv in zijn review een 9 en van consumenten kreeg LG een 9,6.

Beste game: The Witcher 3 (9,65)

The Witcher 3 Wild Hunt is een extreem uitgebreide game met een prachtige open wereld. Het sterke verhaal houdt spelers met gemak honderden uren bezig. De review van deze game was afkomstig van Gamer.nl waar The Witcher 3 een 9,5 kreeg. Consumenten deden daar nog een schepje bovenop met een 9,8 wat de eindscore op 9,65 brengt.