Het gaat niet goed met de ontwikkeling van een elektrische auto door Apple. Het team mag geen nieuwe mensen meer aannemen en bestuurders zijn ontevreden met de geboekte vooruitgang.

Dat stelt althans een bron binnen Apple tegen Appleinsider. Jony Ive, hoofd design van Apple, zou persoonlijk zijn ongenoegen over de vooruitgang hebben bekendgemaakt aan het autoteam.

Volgens hardnekkige geruchten werkt Apple aan de ontwikkeling van een elektrische auto die zou moeten concurreren met Tesla en modellen van andere autofabrikanten. Er werken naar verluidt meer dan duizend mensen aan Project Titan, zoals Apple zijn autotak noemt.

Het bedrijf zou de ontwikkeling van de auto al in 2019 willen afronden, maar volgens de bron heeft de iPhone-maker te kampen met tegenslagen. Daarom wordt inmiddels overwogen om samen te werken met een bestaande automaker. Zo zou de elektrische BMW i3 kunnen worden gebruikt als basis voor de ontwikkeling van de Apple-auto. BMW zou echter niet erg happig zijn op zo'n samenwerking.

Steve Zadesky, hoofd van Project Titan, heeft zijn vertrek bij Apple bekendgemaakt. Hij zou echter vertrekken om persoonlijke redenen, niet vanwege de prestaties van het autoteam.