Apple heeft een vooraanstaand onderzoeker van virtual en augmented reality in dienst genomen. Het bedrijf lijkt daarmee de mogelijkheden voor toepassing van de technieken te bekijken.

Het gaat om professor Doug Bowman die bij de universiteit Virginia Tech leidinggeeft aan het Centrum voor Interactie Mens-Computer, meldt The Wall Street Journal vrijdag.

Bowman heeft diverse prijzen gewonnen voor zijn werk aan virtual en augmented reality. Hij was betrokken bij de ontwikkeling van een VR-app tegen angststoornissen en spelletjes met augmented reality-techniek.

In november kreeg Bowman met een team van Microsoft een gift van 100.000 dollar voor het onderzoeken van mogelijkheden voor de Microsoft Hololens.

Apple bevestigde de aanstelling, maar wilde verder niets kwijt over toekomstplannen. Bowman is de komende maanden niet bereikbaar vanwege een sabbatical.

Het is voor het eerst dat Apple zich lijkt te verdiepen in de nieuwe technieken. Onder meer Facebook, Alphabet (Google), Sony en Microsoft houden zich er al langer mee bezig.