De oprichter van virtualrealitybedrijf Oculus VR, Palmer Luckey, is voor de rechter gesleept. Bij het ontwikkelen van de virtualrealitybril zou hij gebruik hebben gemaakt van vertrouwelijke informatie van een ander bedrijf. 

Luckey is aangeklaagd door Total Recall Technologies, meldt Reuters. Het bedrijf zou Luckey in 2011 hebben ingehuurd om een prototype te bouwen van een display dat op het hoofd wordt gedragen. De Oculus-oprichter zou daarbij een vertrouwelijkheidsovereenkomst hebben getekend, aldus de aanklacht. 

In 2011 en 2012 zou Luckey feedback hebben gekregen van het bedrijf om het prototype te verbeteren. Die informatie zou hij echter vervolgens hebben gebruikt bij de ontwikkeling van de eerste versie van virtualrealitybril Oculus Rift. 

Total Recall Technologies heeft Luckey ook beschuldigd van onder meer fraude. Die aanklachten zijn echter door de rechter verworpen. 

Oculus VR werd in maart 2014 overgenomen door Facebook. De eerste consumentenversie van de Oculus Rift verschijnt in maart en zal 699 euro gaan kosten.