Maker Philips-tv's ontslaat groot deel van personeel in Gent

Een groot deel van het personeel van TP Vision, de maker van televisies met de merknaam Philips, wordt mogelijk ontslagen.

De ontwikkelafdeling van het bedrijf in Gent is van plan om 178 van de 238 banen te laten verdwijnen, bevestigt een woordvoeder woensdag. 

In Gent bevindt zich een onderzoeksafdeling van TP Vision. Nu blijft echter alleen een Europees supportcentrum achter, stelt het bedrijf in een verklaring.

De onderzoeksactiviteiten worden samengevoegd en elders voortgezet. TP Vision zegt zich te blijven richten op de Europese markt, en tv's te blijven produceren in het Poolse Gorzów Wielkopolski.

Tweakers meldt woensdag op basis van een interne e-mail dat TP Vision zich vooral nog wil richten op budget- en middenklasse-televisies, in plaats van de duurdere toestellen die nu worden uitgebracht. 

TP Vision nam in 2012 de televisietak van Philips over. Nagenoeg 3.300 medewerkers van de afdeling verhuisden mee naar het bedrijf. Enige tijd hield het Eindhovense bedrijf een belang van 30 procent in TP Vision, maar inmiddels is het bedrijf geheel in handen van de Taiwanese samenwerkingspartner, die een licentie houdt op de naam Philips.

Lees meer over:
Tip de redactie