De aandacht van Oculus gaat niet alleen uit naar de virtualrealitybril Rift, die een prijskaartje van 699 euro heeft. Het bedrijf wil zich ook blijven richten op goedkopere VR-brillen zoals de Gear VR.

Dat heeft onderdirecteur Max Cohen van Oculus gezegd tegen de site Pocket-lint. De aangekondigde verkoopprijs van de Oculus Rift was voor veel mensen hoger dan verwacht.

Oculus heeft eerder in samenwerking met Samsung een vernieuwde Gear VR op de markt gebracht voor 99 euro. De bril werkt met de nieuwste smartphones van Samsung.

"De Gear VR heeft niet toevallig een verkoopprijs van 99 euro gekregen, het is voor die prijs gemaakt", zei Cohen.

"Je kunt je voorstellen dat nieuwere versies ook op die manier gemaakt zullen worden. We willen het toegankelijk en betaalbaar houden."

Oculus wil innoveren op het gebied van de betaalbare VR-brillen. Zo zullen de nieuwere brillen worden uitgerust met betere technieken, maar zonder dat daarvoor een hogere prijs wordt gerekend.

Ander publiek

"De Rift en Gear VR hebben elkaar nodig, ze bieden beide iets anders en het is goed voor de VR-industrie in het algemeen."

Volgens Cohen biedt de Rift de 'high-end'-ervaring, terwijl de Gear VR vooral bedoeld is om mee te nemen en om anderen te laten kennismaken met VR.

"De Rift is voor een onwerkelijke gaming-belevenis. Het werkt ook zonder games, maar vanwege de hoge systeemeisen draait het vooral om games", zei Cohen.

"Dus we hebben twee verschillende producten die belangrijk voor ons zijn."