HTC vindt virtual reality en wearables belangrijker dan smartphones

De noodlijdende smartphonemaker HTC gaat minder de nadruk leggen op zijn telefoons. In plaats daarvan focust het bedrijf op virtual reality en wearables.

HTC presenteerde tijdens de technologiebeurs CES, afgelopen week in Las Vegas, een nieuwe versie van zijn VR-bril Vive en enkele draagbare gadgets die werden ontwikkeld met sportmerk Under Armour.

"Smartphones zijn belangrijk, maar het creƫren van een natuurlijke extensie naar andere apparaten als wearables en virtual reality is belangrijker", zegt HTC-directeur Cher Wang tegen The Telegraph.

De concurrentie is HTC op de smartphonemarkt te zwaar, zegt Wang. "Apple, Xiaomi, dat soort bedrijven geven veel geld uit aan communicatie en marketing. Ze pompen enorme investeringen in de markt. Er zijn veel Chinese concurrenten."

Bestellen

Ze stelt dat het vanaf 29 februari mogelijk zal zijn om een HTC Vive te bestellen. De bril wordt vervolgens in april verzonden. De prijs van de Vive is nog niet bekend.

Vorige week werd bekend dat de Oculus Rift, een van de grote concurrenten van de Vive, zal worden verkocht voor 699 euro. Dit jaar verschijnt ook de Playstation VR, waar nog geen prijs van bekend is.

De HTC Vive en Oculus Rift zullen alleen werken met een goede game-pc, die genoeg grafische rekenkracht heeft om de brillen aan te sturen. Volgens Wang zullen onder meer Asus en HP in de komende maanden laptops en desktop-pc's uitbrengen die 'VR-ready' zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie