Intel heeft in samenwerking met Segway een zelfbalancerende scooter gepresenteerd die kan worden omgetoverd tot een soort robotbutler.

De hoverboardbutler door Intel-ceo Brian Krzanich onthuld op gadgetbeurs CES

De Ninebot kan worden uitgerust met armen, waarna de robot enthousiast reageert. Ook kan de Segwaybutler onder meer video streamen, en is het apparaat uitgerust met een Realsense-3d-camera van Intel.

De robot wordt bestuurd door middel van spraakherkenning. Een display bovenaan het apparaat fungeert ook als gezicht van de robot, dat diverse uitdrukkingen kan tonen.

Intel en Segway hopen echter dat de mogelijkheden van de butler worden vergroot door het een open platform te laten zijn, en softwareontwikkelaars hun eigen apps voor de robot te laten bouwen. "Wij geloven dat dit het begin van een nieuw ecosysteem is, waar robots open platformen kunnen zijn", aldus de Intel-ceo.

Het is nog niet bekend wanneer de butlerrobot op de consumentenmarkt verschijnt. In de tweede helft van 2016 zal een versie voor ontwikkelaars worden uitgebracht.

Drone

Intel heeft daarnaast een nieuwe drone onthuld die zelf obstakels kan ontwijken. De drone, gemaakt door fabrikant Yuneec, maakt gebruik van Intels Realsense-3d-camera om diepte te kunnen zien. 

Intel demonstreerde de mogelijkheden van de drone door de drone een fietser te laten volgen over een parcours met nepbomen, zonder daarbij te botsen tegen de obstakels. 

Het apparaat beschikt verder over opvouwbare propellors, een intrekbaar landingsgestel, en een 4k-camera die in 360 graden om zich heen kan kijken. 

De Yuneec Typhoon H zal binnen de komende zes maanden op de markt verschijnen. In de VS kost het apparaat 1.799 dollar (omgerekend 1.670 euro, exclusief btw.)

Lees alles over CES in ons dossier