Fitbit heeft een nieuwe fitnesstracker onthuld. De nieuwe Fitbit Blaze heeft onder meer een kleurenscherm en een instelbare klokfunctie.

Daarmee komt Fitbit dichtbij het maken van een echte smartwatch. De Blaze kan namelijk ook bellen en kalendernotificaties vertonen, maar heeft dan weer geen eigen appwinkel. Dat is wat veel 'echte' smartwatches wel hebben.

De Blaze wordt geleverd met een aantal verschillende bandstijlen, waaronder versies in plastic, leer en metaal. Het goedkoopste bandje is 30 dollar (27 euro), de duurste 130 dollar (120 euro).

De Blaze mag dan dicht tegen een smartwatch aan zitten, qua functionaliteiten is het nog wel een echte fitnesstracker. Zo zit er een hartslagmonitor in, activiteits- en slaaptrackers en houdt het ding de route bij via GPS.

Ook zullen er een aantal nieuwe fitnessfuncties op de Blaze zitten. Zo zal Fitstar een reeks aan fitnessvideos van personal trainers aanbieden en detecteert het apparaat via gespecialiseerde software automatisch wat de gebruiker aan het doen is, zonder dat het toestel daarvoor ingesteld hoeft te worden.

De Fitbit Blaze zal in maart 2016 te koop zijn vanaf ongeveer 230 euro.

Volg al het nieuws over technologiebeurs CES in ons dossier.