Technologiefabrikant HTC en kledingmerk Under Armour hebben drie nieuwe sportgadgets onthuld; een fitnesstracker, een slimme weegschaal en een hartslagmeter. 

De nieuwe producten werden gepresenteerd op gadgetbeurs CES, die deze week plaatsvindt in Las Vegas. De samenwerking tussen Under Armour en HTC werd vorig jaar al aangekondigd. 

De slimme weegschaal verbindt door middel van een wifi-verbinding met het iOS- of Android-apparaat van de gebruiker en kan onder meer het gewicht en het vetpercentage meten.

Statistieken kunnen worden bijgehouden via de bijborende app. De gegevens van acht verschillende personen kunnen worden bijgehouden.

De fitnesstracker houdt statistieken over de slaap, de dagelijkse activiteit en het sportgedrag van de drager bij. De armband is bedoeld om de hele dag gedragen te worden. Het bandje is zwart, met een rode onderkant die vochtafvoerend werkt. 

Hartslagmeter

De hartslagmeter die Under Armour en HTC gezamenlijk hebben gemaakt wordt op de borst gedragen en moet gebruikers helpen bij het meten van de intensiteit van hun training.

Ook wordt het aantal calorieën dat wordt verbrand tijdens het sporten berekend. Net als de andere apparaten kan de hartslagmeter worden verbonden met de bijbehorende smartphone-app, waar statistieken kunnen worden bijgehouden.

Beschikbaarheid

De drie gadgets worden gezamenlijk verkocht in een 'Healthbox' voor 400 dollar (omgerekend ongeveer 370 euro, exclusief btw), maar kunnen ook los gekocht worden.

Europese prijzen zijn nog niet bekend. De apparaten worden in het eerste kwartaal van 2016 uitgebracht in de Verenigde Staten, later dit jaar zullen ze internationaal op de markt verschijnen.