Navigatiebedrijf Garmin brengt een nieuwe slimme headset op de markt. De headset is gericht op fietsers en laat onder meer weten wanneer verkeer van achteren dichterbij komt.

De Varia Vision-headset geeft daarnaast ook andere informatie als route, notificaties en prestatie. Het apparaat moet 400 dollar gaan kosten en komt in het eerste kwartaal van 2016 al uit.

Garmin maakte dat bekend op technologiebeurs CES in Las Vegas. De aankondiging van de fietsbril was onderdeel van een groter pakket aan aankondigingen.

Zo komt het Amerikaanse bedrijf ook met een hartslagmonitor voor aan je pols, de Fenix 3. De Fenix 3 is voorzien van diverse sportprofielen (onder meer golf en roeien) en kan voor een bedrag tussen de 600 en 800 dollar in het eerste kwartaal van 2016 aangeschaft worden.

Ook automobilisten kunnen in het eerste kwartaal van 2016 nieuwe snufjes van Garmin tegemoet zien. Er komen vier nieuwe versies van navigatie-apparaat Drive GPS, die allen de gebruiker gaan waarschuwen voor zaken als scherpe bochten, oversteekplaatsen en zelfs vermoeidheid. Duurdere versies zijn ook voorzien van dingen als een dashcam of ongelukregistratie. 

Lees alles over technologiebeurs CES in Las Vegas in ons dossier.