Dronemaker Parrot komt met een drone die in plaats van vier propellers, twee vleugels heeft. Het apparaat lijkt daarmee meer op een op afstand bestuurbaar vliegtuigje dan op een traditionele drone.

De Parrot Disco, zoals het apparaat gedoopt is, kan derhalve ook alleen maar rechtdoor vliegen. Gebruikers kunnen de Disco, slechts 700 gram zwaar, gewoon omhoog gooien om 'm op te starten, zo maakte Parrot op technologiebeurs CES in Las Vegas bekend. Het toestel cirkelt dan zelf omhoog naar de gewenste vlieghoogte.

Vervolgens is de drone met de Parrot Skycontroller verder te besturen. Gebruikers kunnen via tablet, smartphone of zelfs virtual reality-bril een eerstepersoonsoogpunt verkrijgen. De Disco is uitgerust met dezelfde 14 megapixel camera als in de Bebop 2-drone zit ingebakken.

De Disco-drone is gemakkelijk te besturen, claimt Parrot. Het apparaat haalt een snelheid van zo'n 80 kilometer per uur en kan zo'n 45 minuten achtereen in de lucht blijven. Omdat 'ie alleen rechtdoor kan vliegen, zit er een automatische afstandsbegrenzing in. Als die grens bereikt wordt, keert de Disco-drone automatisch terug naar de bestuurder.

Parrot heeft nog niets meer losgelaten over een eventuele releasedatum dan "ergens in 2016". Over de prijs is nog niet gerept.

Bekijk al het nieuws over gadgetbeurs CES in ons dossier.