LG brengt verschillende nieuwe oled-televisies op de markt die zeer dun zijn en ondersteuning zullen bieden voor HDR-beelden.

In totaal toont het bedrijf op de gadgetbeurs CES acht nieuwe oled-toestellen met formaten van tussen de 55 en 77 inch.

Bij oled-schermen kunnen individuele pixels worden uitgezet, waardoor de technologie betere zwartwaarden biedt dan lcd-schermen. Bij high dynamic range (HDR)-beelden is het contrast zeer hoog en moet voor de lichte vlakken op het scherm dus ook een hoge helderheid kunnen worden gehaald.

Door hun beeldkwaliteit voldoen de tv's van LG aan het nieuwe Ultra HD Premium-keurmerk, dat een brancheorganisatie van de  tv-industrie tijdens CES heeft gepresenteerd. Naar verwachting zullen ook de nieuwste tv's van bedrijven als Samsung, Panasonic en Sony aan het keurmerk voldoen.

Speakers

De G6- en E6-lijnen hebben schermen die slechts 2,57 millimeter dik zijn. Ook de randen om het scherm zijn miniem, en de tv's hebben een ontwerp van glas met een grote speaker onder het scherm.

Alle nieuwe tv's van LG draaien op het eigen besturingssysteem WebOS, dat dit jaar wordt vernieuwd. In versie 3.0 zal het onder meer mogelijk worden om smartphone-apps naar de tv te sturen.

Het is nog onduidelijk wanneer de tv's precies naar Nederland komen en tegen welke prijs.

Volg al het nieuws over techbeurs CES in ons dossier.