Net als onder meer Samsung en LG gaat ook Sony dit jaar meer televisies verkopen die HDR-beelden kunnen vertonen. 

De apparaten met ondersteuning voor high dynamic range hebben een hoger contrast, waardoor beelden met zowel donkere als lichte vlakken realistischer moeten ogen.

Sony maakt maandag op technologiebeurs CES bekend dat "bijna alle" ultra hd-televisies in zijn Bravia-lijn zullen worden voorzien van HDR-ondersteuning. Onder meer Netflix biedt al series aan die in een speciale HDR-versie beschikbaar zijn.

Verder belooft Sony dat bij de nieuwste high-end-televisies de backlighttechnologie is verbeterd, waardoor ook het kleurenpalet dynamischer wordt. De XD93-reeks van het bedrijf zal als eerst worden voorzien van de Slim Backlight Drive, in de televisie met een dikte van 11,8 millimeter.

Ultra

Sony toont op CES ook een dunnere gebogen ultra hd-televisie, de SD85. Alle toestellen worden voorzien van het besturingssysteem Android TV van Google, dat het mogelijk maakt om onder meer apps te downloaden en films te kijken uit Google Play.

In de VS lanceert de filmtak van Sony een eigen app, met de naam Ultra, om films in 4K-kwaliteit beschikbaar te maken. Het is nog niet bekend of de app ook in Nederland beschikbaar zal zijn.

De nieuwe televisies van Sony verschijnen in het voorjaar van 2016 op de Nederlandse markt voor nog onbekende prijzen. Op CES toont Sony ook onder meer een nieuwe actiecamera en een kleine projector met een doorsnee van 10 cenitmeter.