Samsung werkt aan slimme broekriem en vingeroordopje

Samsung toont tijdens gadgetbeurs CES drie nieuwe projecten die in het geheim zijn ontwikkeld, waaronder een slimme broekriem.

Slimme broekriem Welt helpt gebruikers hun taille op maat te houden, meldt Samsung. Ook zit er een stappenteller in de riem, en houdt Welt bij wat gebruikers eten en hoe vaak en lang ze zitten.

De riem is één van de resultaten van geheim Samsung-lab Creative Lab. Naar Amerikaans voorbeeld kunnen Samsung-technici binnen dat lab eigen ideeën ontwikkelen.

Slim horlogebandje

Eén van de drie andere resultaten is een horlogebandje voor smartphones. Dat zogenoemde Tiptalk-bandje laat gebruikers hun vinger als oordopje gebruiken.

Zo zouden telefoongesprekken opgenomen kunnen worden of muziek worden beluisterd door een vinger tegen het oor te leggen. Dit zou zelfs in luidruchtige omgevingen werken. Welke techiek er achter het bandje zit is nog niet duidelijk.

VR-controller

Ook heeft het Samsung-lab een controller voor virtual reality games ontwikkeld. De controller heeft de vorm van een bandje dat om de handen wordt gedragen, waarmee gebruiker zijn handen natuurlijker zou kunnen bewegen in de virtuele wereld.

Volgens Samsung heeft zijn Creative Lab sinds de oprichting in 2012 meer dan honderd projecten opgeleverd. Zeventig van die projecten zouden al zijn afgerond, veertig worden nog doorontwikkeld.

Negen van die projecten hebben volgens Samsung een zeer hoge potentie. Van die projecten maakt Samsung start-ups. Zo is de ontwikkelaar van Tiptalk in augustus 2015 een onafhankelijk bedrijf geworden.

Gadgetbeurs CES wordt van 6 tot 9 januari in Las Vegas gehouden.

Lees meer over:
Tip de redactie