Laptopfabrikant Lenovo heeft een zeer dun model in zijn Yoga-laptopreeks onthuld.

Dat deed het Chinese bedrijf op technologiebeurs CES. De Yoga 900S is een 'convertible laptop', waarvan het toetsenbord helemaal om het scherm heen kan worden geklapt. Volgens Lenovo is de nieuwe Yoga de dunste in zijn soort.

De nieuwe Yoga is 12,8 millimeter dik en weegt 999 gram. Dat maakt hem even dik als de Yoga 3 Pro en iets lichter. Het touchscreen van 12,5 inch heeft een qhd-resolutie (2560 bij 1440 pixels).

Lenovo noemt de Yoga 900S de dunste convertible laptop, maar dat maakt het niet de dunste gewone laptop. De Asus Zenbook UX305 is 0,5 millimeter dunner. 

De nieuwe laptop is voorzien van een Intel Core m7-processor en maximaal 8 GB RAM. De Yoga 900S wordt vanaf maart 2016 verkocht, voor prijzen vanaf 1099 dollar (omgerekend zo'n 1000 euro).

Andere computers

De fabrikant heeft ook andere apparatuur een hardware-upgrade gegeven op CES. De Ideacentre en Ideapad zijn bijvoorbeeld allemaal met verbeterde hardware beschikbaar vanaf juni 2016. 

Eerder deze week kondigde Lenovo onder andere ook de Thinkpad X1-tablet aan. Deze tablet heeft extra modules, waardoor gebruikers bijvoorbeeld een extra batterij kunnen aansluiten.

Lees meer over gadgetbeurs CES in ons dossier.

Podcast: HDR-tv's, robotauto's en gekke gadgets op techbeurs CES