Een nieuwe versie van het slimme tv-systeem WebOS van LG maakt het mogelijk om apps van een smartphone op de tv tevoorschijn te toveren.

Dat heeft de elektronicafabrikant maandagnacht bekendgemaakt.

Waar LG zich bij de ontwikkeling van de tweede versie van WebOS vooral richtte op het bieden van extra snelheid, worden in versie 3.0 verschillende nieuwe functies toegevoegd.

Met een speciale LG TV Plus-app zal het mogelijk worden om een smartphone aan de tv te koppelen en apps op de tv te draaien. Het is onduidelijk of dit met alle smartphones en alle apps zal werken, of alleen met bepaalde LG-toestellen en een beperkte app-selectie.

Zoomen

In WebOS 3.0 wordt het ook mogelijk om in te zoomen op een deel van het beeld. Daarnaast gaan nieuwe WebOS-tv's gebruikmaken van een nieuwe afstandsbediening met extra knoppen om settopboxen te besturen.

Verder gaat LG in samenwerking met het bedrijf Xumo nieuwe soorten video's aanbieden via zijn tv-besturingssysteem. Het gaat om nieuwsvideo's van onder meer Bloomberg, Time en de Wall Street Journal. Ook video's van Buzzfeed zullen beschikbaar zijn. Daarnaast belooft LG "internationale pakketten", maar het is onduidelijk of daar ook Nederlandse video's toe behoren.

WebOS 3.0 zal worden geleverd op nieuwe tv's die LG in januari voor het eerst toont op de technologiebeurs CES. Het is onduidelijk of bestaande modellen een update zullen krijgen naar de nieuwe versie.