Apple zou in maart 2016 een evenement houden om de tweede Apple Watch en de kleine iPhone 6C met 4 inch scherm aan te kondigen.

Dat meldt de doorgaans betrouwbare Mark Gurman van 9to5Mac. Gurman wist in het verleden ook al meermaals details rond nog niet aangekondigde Apple-producten te melden.

De nieuwe Apple Watch zou in april in de winkel liggen, ongeveer een jaar na de verkoopstart van het huidige model. In Nederland is het horloge van Apple pas sinds juli te koop.

De Apple Watch 2 zou volgens 9to5Mac al sinds ver voor de verkoopstart van het huidige model in ontwikkeling zijn.

De site meldde eerder dat Apple zou werken aan een camera voor in het horloge, verbeterde draadloze mogelijkheden, slaapmeting en nieuwe gezondheidssensoren. Het is nog niet duidelijk welke van die mogelijke nieuwe functies de Apple Watch 2 krijgt.

iPhone 6C

Naast een vernieuwde smartwatch zou Apple ook met een 4 inch iPhone komen, de 6C. De laatste 4 inch iPhone die Apple uitbracht was de iPhone 5S in 2013. Nieuwe iPhones daarna hebben schermen van 4,7 en 5,5 inch.

De prestaties van de iPhone 6C zouden tussen die van de iPhone 5S en 6S in liggen. Mogelijk zou de 6C dezelfde A9-chip als de iPhone 6S krijgen, terwijl dezelfde 8 megapixelcamera als in de iPhone 5S wordt gebruikt.

Apple zou aan de telefoon werken omdat er vraag zou zijn naar een kleinere iPhone. Of de iPhone 6C net als de iPhone 5C een plastic in plaats van de gebruikelijke aluminium behuizing krijgt, is niet bekend.