De eerste smartwatch van HTC, waar al lange tijd over wordt gespeculeerd, verschijnt in februari.

Dat stelt althans de bekende Twitter-gebruiker Evleaks, die regelmatig correcte informatie over onaangekondigde smartphones en andere elektronica naar buiten brengt.

De smartwatch werd eigenlijk al in 2014 verwacht, maar HTC stelde de komst van het horloge toen uit. Volgens het bedrijf was er nog geen goede reden om het apparaat de hele dag te dragen. Er gingen nog geruchten over een verschijning in 2015, maar daar kwam niets van terecht.

In maart onthulde HTC nog wel een eigen fitnessarmband, de Grip. Dat apparaat is echter nog niet op de markt gekomen en moet nu in 2016 verschijnen, samen met een hele reeks aan producten die worden ontwikkeld in samenwerking met kledingmerk Under Armour.

Over de smartwatch is nog bijna niets bekend. Volgens een recent gerucht werkt HTC aan een ronde smartwatch met het besturingssysteem Android Wear. Er zijn nog geen afbeeldingen van het horloge verschenen. In februari kondigt HTC vaak ook zijn belangrijkste smartphone van het jaar aan, op het Mobile World Congress in Barcelona.