Hoge kortingen stuwen de verkopen van de Apple Watch in de Verenigde Staten. Marktanalisten verwachten dat er tijdens de feestperiode net zoveel van de smartwatches worden verkocht als in de rest van het jaar.

Daarover schrijft de site Recode maandag.

Analist Daniel Ives van onderzoeksbureau FBR Capital Markets denkt dat er in de laatste drie maanden van het jaar vijf tot zes miljoen mensen voor de Apple Watch gaan.

Dat zou een verdubbeling van het aantal verkopen zijn, omdat Apple de rest van het jaar zes miljoen smartwatches heeft verkocht.

Korting

Veel mensen in de Verenigde Staten lijken een Apple Watch te kopen vanwege de hoge kortingen die in de periode van Thanksgiving en waarschijnlijk ook voor Kerstmis worden gegeven.

Winkelketen Best Buy biedt klanten 50 dollar (47 euro) korting op de Apple Watch Sport en 100 dollar op de duurdere metalen versie. Target geeft klanten een cadeaukaart van 100 dollar bij de koop van een Apple Watch.

De smartwatch is volgens de analisten minder populair dan andere Apple-producten, terwijl de Apple Watch het op de smartwatchmarkt wel bij goed doet.