In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week kijken we voor de verandering eens vooruit. Onze laptops zijn namelijk snel aan het veranderen, maar waar gaat dat heen?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (12 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Laptop van de toekomst

Onze laptops veranderen snel sinds 2012, toen Microsoft de eerste Surface-apparaten aankondigde. De afgelopen weken lijkt die verandering in een stroomversnelling te zijn geraakt. Steeds meer pc-fabrikanten kondigen Surface Pro-achtige apparaten aan, laptops met een loskoppelbaar toetsenbord die eveneens als tablet gebruikt kunnen worden. Zelfs Apple waagt zich aan een dergelijke product met de iPad Pro die sinds deze week verkrijgbaar is. 

Het samenvoegen van de tablet en laptop is niet nieuw, maar lijkt nu eindelijk de goede richting op te gaan. Wij bespreken deze week waar de laptopmarkt zich heen gaat bewegen en wat voor gevolgen dat zal hebben voor bijvoorbeeld tablets.

Tips

Deze week is onze kijktip de toffe videovergelijking van de Surface Pro 4 en de iPad Pro door The Verge. De techsite heeft op een creatieve manier beide apparaten naast elkaar gezet.

De luistertip is de nieuwe podcast Codebreaker over de maatschappelijke invloed van verschillende technologieën. Door codes in de podcasts te kraken kunnen nieuwe afleveringen eerder worden ontgrendeld.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.