De maker van de minidrone Zano, die meer dan 3 miljoen euro voor het project ophaalde op Kickstarter, stopt met het project.

Dat meldt Torquing Group in een bericht aan de mensen die in het project hadden geïnvesteerd op crowdfundwebsite Kickstarter.

Vorige week stapte de ceo van het bedrijf om "gezondheidsredenen en onherstelbare meningsverschillen" al op. Nu meldt het bedrijf dat het een faillisement aanvraagt.

Teleurgesteld

"We zijn diep teleurgesteld door de uitkomst van het Zano-project", schrijft het bedrijf. "We willen alle investeerders die ons in deze moeilijke periode hebben gesteund bedanken."

De Zano is een minidrone die in de palm van een hand past. Het apparaatje wordt bestuurd door een app en zou een hoge mate van autonimiteit moeten kennen. De paar honderd exemplaren die reeds verzonden waren, konden zich naar verluidt niet meten met de beloften die Torquing Group vooraf deed.

Coolest Cooler

Het is niet het eerste Kickstarter-project dat deze week in de moeilijkheden komt. Donderdag kwam ook al naar buiten dat de Coolest Cooler, één van de populairste artikelen ooit op Kickstarter, met productieproblemen kampt.

De koelbox met bluetooth-speaker, led-lamp, blender, flesopener en usb-lader had eigenlijk in februari van dit jaar al verscheept moeten worden. Dat wordt nu waarschijnlijk april 2016.