Een Amerikaanse startup heeft een virtualrealitybril ontwikkeld die is verwerkt in een iPhone-hoesje.

De bedenkers van de gadget zeggen virtual reality zo toegankelijker te willen maken, omdat een bril niet meer los hoeft te worden meegenomen.

Het hoesje, met de naam Figment, is gemaakt van silicone en aluminium. Met een veer kan het kijkgedeelte worden uitgeklapt, waarna de gebruiker door twee lenzen naar het scherm van de telefoon kan kijken om virtualreality-apps te gebruiken. Het uitklapdeel kan ook worden gebruikt als kickstand om de telefoon op neer te zetten.

Bekijk het uitklapmechanisme:

De Figment werkt ongeveer als een Cardboard, de kartonnen vr-bril van Google, en werkt ook met dezelfde set iOS-apps. Elk oog krijgt door een eigen lens een apart beeld te zien, waardoor een 3D-effect ontstaat.

Volgens Quantum Bakery, de startup achter de vr-bril, is de ontwikkeling al nagenoeg afgerond. Begin 2016 wil het bedrijf de hoesjes versturen aan mensen die nu het Kickstarter-project van de startup steunen.

De Figment kost op Kickstarter 49 dollar (46 euro), exclusief verzendkosten, en zal later in de winkel komen te liggen voor 79 dollar.