Google test drie verschillende slimme apparaten die kunnen dienen als opvolger voor de slimme bril Google Glass.

Project Aura, het team binnen het bedrijf dat het onderzoek naar Glass voortzet, voert tests uit met drie verschillende prototypes. Daarvan komen er mogelijk slechts twee op de markt, meldt The Information dinsdag.

Minstens één versie heeft helemaal geen scherm meer. Dat apparaat, dat wordt gericht op sportieve gebruikers, werkt enkel met geluid.

Het geluid wordt net als bij de originele Google Glass niet via een traditionele luidspreker hoorbaar gemaakt, maar via beengeleiding. Die techniek stuurt trillingen door de schedel, die enkel voor de ontvanger hoorbaar zijn.

Zakelijke versie

Voor zakelijk gebruik zou het Project Aura-team ook werken aan een nieuwe versie van Google Glass met een scherm. Volgens eerdere berichten krijgt die versie betere specificaties dan de vorige versie van Glass, en zal er onder meer een externe accu beschikbaar zijn om de korte batterijduur aan te vullen.

Project Aura staat onder leiding van Tony Fadell, de uitvinder van de iPod en de slimme thermostaat Nest. Aan de audioversie zouden experts werken die door Google zijn overgenomen van Amazon.com. Een nieuwe consumentenversie van Glass moet volgend jaar nog verschijnen.