In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we de lancering van het 4G-netwerk van Tele2. Gaat de nieuwe provider de mobiele markt op zijn kop zetten?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

4G

Qua prijs ontlopen de grote mobiele netwerken KPN, Vodafone en T-Mobile elkaar niet veel. Prijsvechter Tele2 wil zich onderscheiden door fors lagere prijzen te bieden, maar de dekking van het netwerk is nog niet perfect.

Bovendien richt Tele2 zich voorlopig voornamelijk op het verkopen van abonnementen in combinatie met een toestel. Schiet de provider zich daarmee in de eigen voet? En kunnen we verwachten dat 4G-bundels de komende jaren bij alle providers goedkoper worden?

De leestip van de week is het artikel Living and dying on Airbnb van het blog Matter. De vader van schrijver Zak Stone overleed na een ongeluk in een huis dat via de site was gehuurd. Hij vindt dat Airbnb meer verantwoordelijkheid moet dragen voor de veiligheid van zijn gasten.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.