Muziekstreamdienst Deezer gaat BMW-auto's die zijn uitgerust met het ConnectedDrive-systeem, voorzien van gestreamde muziek.

Dat maken beide bedrijven dinsdag bekend. Vrijwel elke nieuwe auto van BMW is uitgerust met ConnectedDrive. De dienst van Deezer gaat onder de Online Entertainment-service in de auto's vallen. Daar zitten nu ook al diensten als Napster Premium in.

Er wordt een simkaart in de auto's gestopt waarmee Deezer vervolgens toegang biedt tot de 35 miljoen muzieknummers en gesproken content die de dienst in haar catalogus heeft. Bestaande Deezer-gebruikers kunnen inloggen met hun eigen account en vervolgens hun bestaande afspeellijsten afspelen.

De dienst werkt ook als automobilisten naar het buitenland gaan. In in ieder geval Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Oostenrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk is Deezer via de auto te gebruiken. Daar worden geen extra kosten als roamingkosten voor gerekend.

Deezer downloadt alle afgespeelde nummers naar een harde schijf en slaat ze daar op zodat ook als er geen internetverbinding is, er muziek geluisterd kan worden.

Het Online Entertainment-pakket kost wel geld om te gebruiken. De precies kosten verschillen per model.