In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we hoe virtual reality de techwereld op z'n kop gaat zetten en waarom Candy Crush-maker King miljarden waard bleek te zijn.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

De virtuele toekomst

Deze week kwam het onderwerp virtual reality op de techconferentie Web Summit in veel presentaties terug. NU.nl kon daar ook de Oculus Rift mét zijn bijzondere controllers uitproberen. Virtual reality is al jaren in opkomst, maar lijkt volgend jaar echt los te barsten. Met brillen als de Oculus Rift, HTC Vive en de Playstation VR gaat niet alleen de gameswereld veranderen.

Candy Crush

Candy Crush-maker King is eerder deze week verkocht voor 5,9 miljard dollar. Is de uitgever van de zeer populaire mobiele game zoveel geld wel waard en hoe wordt er bij King geld verdiend? Ook bespreken we waarom de toekomst van mobiele games er in de toekomst mogelijk heel anders uit zal zien.

De luistertip van de week is seizoen 3 van de podcast Startup, over het opzetten van een nieuw podcastbedrijf.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.