De makers van Luma willen een Wi-Fi-netwerk in het hele huis toegankelijk maken, door meerdere routers met elkaar te verbinden.

De routers verspreid door het huis verbinden allemaal met het internet, maar geven gezamenlijk slechts één netwerksignaal af. Hierdoor hoeft de gebruiker niet van netwerk te wisselen in een andere kamer. De Luma wordt in 2016 verkocht voor 99 dollar (91 euro). Drie routers kosten 249 dollar.

Door routers door het huis te verspreiden, zorgt de Luma ervoor dat er in het hele huis een sterk Wi-Fi-signaal te vinden is.

Fabrikanten bieden al langer een vergelijkbare technologie om het signaal te versterken, zoals repeaters of routers die met elkaar kunnen verbinden. De makers van Luma stellen dat hun systeem echter makkelijk op te zetten is.

App

De Luma-routers zijn volledig te bedienen vanuit een bijbehorende smartphone-app, waarmee het mogelijk is om andermans apparaten toe te laten of te weigeren op het netwerk. 

De app laat zien welke websites of diensten door anderen op het netwerk worden bezocht. Daarnaast is het mogelijk om een leeftijdsfilter en timers in te stellen, zodat bijvoorbeeld ouders het internetgebruik van kinderen kunnen inperken.