Lytro werkt aan een speciale camera voor virtual reality. De camera gebruikt dezelfde lichtveldtechnologie zoals in andere Lytro-camera's.

Dat maakte Lytro op donderdag bekend. De Lytro Immerge bestaat uit meerdere ringen waar camera's aan zijn bevestigd, die in 360 graden de volledige omgeving vastleggen.

Omdat de volledige omgeving wordt gefilmd of gefotografeerd, kan iemand met een virtualrealitybril hier later in rondkijken. 

De Immerge bevat honderden camera's, die zijn verbonden met een compacte server. Hierop kan een uur aan beeldmateriaal worden opgeslagen. Een bijbehorend softwaresysteem plakt alle beelden automatisch aan elkaar om een virtual reality-omgeving te creëren.

Lichtveldcamera

De nieuwe vr-camera gebruikt dezelfde lichtveldtechnologie die te vinden is in andere Lytro-camera's. Het is hierdoor mogelijk om overal in een vr-film achteraf op verschillende voorwerpen scherp te stellen.

Lytro gaat de Immerge nog niet meteen verkopen. Op het moment bevindt de camera zich in een prototypefase en kunnen filmmakers zich aanmelden om te helpen bij tests.