Oud-iPod-hoofd Tony Fadell zegt dat Apple-oprichter Steve Jobs in 2008 al nadacht om een Apple-auto te maken.

"We hadden in 2008 een paar wandelingen waarbij we ons afvroegen of we een auto zouden moeten bouwen, en wat we dan zouden maken", zegt Fadell in een interview met Bloomberg.

"Wat zou het dashboard zijn? Wat zouden de stoelen zijn? Hoe zou je het aandrijven?", bespraken Jobs en Fadell tijdens die gesprekken. Uiteindelijk kwam het maken van een auto er destijds niet van volgens Fadell. Het ontwikkelen van de iPhone was toen te belangrijk voor Apple, volgens het oud-iPod-hoofd.

Mogelijk in 2019

In 2008 had Apple de iPhone net uitgebracht, de eerste iPad zou twee jaar later pas verschijnen. Ondertussen is Apple uitgegroeid tot 's werelds meest winstgevende bedrijf.

Geruchten over een Apple-auto laaien de laatste tijd steeds meer op. Apple zou mogelijk in 2019 al een auto op de markt willen brengen.

Om dat voor elkaar te krijgen zou Apple onder meer een geheim testcircuit hebben, en werknemers van andere autobedrijven overnemen.

Volgens Fadell verschillen smartphones en auto's niet zoveel van elkaar, zeker nu de nadruk steeds meer op software ligt. Fadell is inmiddels werkzaam bij Google als hoofd van de Glass-divisie. Google ontwikkelt al jaren openlijk een eigen, zelfrijdende auto.