Fitnessbedrijf Fitbit heeft in het afgelopen kwartaal de omzet bijna verdrievoudigd.

Dat meldt Fitbit in de nieuwste kwartaalcijfers. In het derde kwartaal van 2015 maakte Fitbit 409,3 miljoen dollar (372 miljoen euro) omzet. In hetzelfde kwartaal vorig jaar werd er 152,9 miljoen dollar aan omzet gemaakt. 

Hoewel de omzet steeg, zakte de winst in het derde kwartaal. In 2015 werd er 45,8 miljoen dollar (42 miljoen euro) verdiend door Fitbit, terwijl er in hetzelfde kwartaal in 2014 zo'n 68,9 miljoen dollar winst werd gemaakt. 

5 miljoen trackers

Fitbit heeft in het afgelopen kwartaal 4,8 miljoen gezondheidstrackers verkocht, waaronder fitnessarmbanden, sporthorloges en andere bewegingstrackers. De Charge, Charge HR en Surge waren verantwoordelijk voor 79 procent van de omzet.

In Europa, het Midden-Oosten en Afrika steeg de omzet met 282 procent. In de Verenigde Staten was de groei kleiner: 130 procent. Binnen andere Amerikaanse landen ging de omzet gemiddeld met 286 procent omhoog.

Rechtszaken

De kwartaalcijfers worden voorgegaan door een nieuwe rechtszaak tussen Fitbit en concurrent Jawbone. Die laatste stelt dat Fitbit onterecht een patentzaak is gestart om zijn marktaandeel te beschermen.

Bij een eerdere rechtszaak werd Fitbit beticht van het stelen van bedrijfsinformatie. Het bedrijf nam oud-medewerkers van Jawbone aan, die vertrouwelijke documenten van hun voormalige werkgever hadden meegenomen.